Kendo na poklon

Tragate za nesvakidašnjim poklonom? Obradujte dragu osobu kupovinom poklon kartice za mesec dana besplatnih kendo treninga u Kendo i Iado klubu Ždral.

Garantujemo vam da će se vaš poklon dugo pamtiti 🙂

Verovatno se pitate šta je kendo. Kendo je forma japanskog mačevanja nastala od samurajskih škola mačevanja koje su usavršavale veštinu nekoliko vekova. Kendo je borilačka veština, ali može biti i dinamičan takmičarski sport.

Moderni kendo predstavlja kombinaciju vežbi za jačanje tela i duha. Kendo gradi karakter, stabilnost i samopouzdanje, otklanja stres i idelan je za nova prijateljstva.

Kako izgledaju kendo treninzi? U početku se uče osnove kretanja i vladanja mačom. Ove vežbe se sastoje od ponavljanja kretanja, uvežbavanja brzog rada nogu, vežbanja zaseka kao i kombinacije ovih vežbi (kardio trening). Kroz ove treninge se postepeno stiče forma i kondicija.  

Kasnije se ulazi u opremu, kendo oklop. U opremi se uče zaseci mačem kroz borbu i udaranje protivnika mačem od bambusa. Oprema štiti telo od udarca i povreda, te je ovaj način vežbanja bezbedan.  Zaseci se izvode na tačno definisanim delovima tela koji predstavljaju bodovne zone. Tokom borbe važan je kiai (vrisak) koji služi da zaplaši ili omete protivnika. Kendo borba je poštena borba sa jasno definisanim pravilima čiji je cilj nadmudrivanje protivnika.

 

Cena poklon kartice je 1500 dinara, za više informacija pišite nam (Facebook ili messenger, email kendo.zdral@gmail.com, telefon/viber 065/68-52-170)

Comments are closed.